Русенски Лом и ез. Сребърна

0

Ексурзията до ПП „Русенски Лом и ез. Сребърна е калейдоскоп от живописни природни забележителности и вълнуващи преживявания.  Ще ви отведем до места с поразителен ландшафт и богато биоразнообразие, но останали все още непознати за повечето хора.В три дни сме съчетали преходи в каньоновия лабиринт на Русенски Лом, наблюдение на омайни растения, редки бозайници, птици, влечуги…, Нощ на прилепите под ръководството на експерт-зоолог и каяк-приключение по реките Янтра и Дунав. Събудихме ли пътешественическото ви любопитство? Стягайте багажа и елате с нас, ако сте с младежки дух и отворено сърце, в което носите любов и интерес към впечатляващи природни забележителности.

ПРОГРАМА

Ден 1. Тръгваме точно в 7:30 ч от паркинга пред стадион „Васил Левски“ по маршрут: София – Плевен – Бяла – Кошов. ПП „Русенски Лом“ е природен лабиринт и един от най-добрите райони в България за наблюдение на диви животни. С местен гид ще направим кръгов маршрут около с. Кошов, по който ще се насладим на исторически места, красиви панорами, скални обители и много, много птици. Късният следобед ще се настаним в хотел Черният щъркел(www.black-stork.com).
Ще имаме възможност да направим още една разходка до място с неповторима 360-градусова гледка към скалните масиви очертани от меандрите на р. Бели Лом. Нощувка в с Нисово, където може да си направим своеобразна дегустация на местни вина.

Ден 2. След закуска се отправяме към ез. Сребърна (ЮНЕСКО) – емблема на българската природозащита. Това е невероятно място, където гнездят редки видове птици, които трудно бихме могли да видим в естествената им среда на друго място в България. Ще обходим езерото от източната му страна и ще се разходим по дигата, която го отделя от р. Дунав. Следобед се връщаме в с. Нисово за да може местен експерт да ни разведе из района и демонстрира различни методи за изучаване прилепите. Ще научим много за тези нощни животни, а разходката с челник не е за изпускане.

Нощният живот на прилепите – митове, легенди, стереотипи, реалности, наука. Методи за изследване на прилепите. Гости или неподозирани съседи.

Потайният живот на прилепите, както и това, че се ориентират в тъмнината привлича вниманието на хората и често води до тайни и загадки за обикновения човек. В някои култури прилепите са издигани в култ и обожествявани, в други например в християнската, демоните са били изобразявани с прилепни крила и водят неправедните в Ада, за разлика от ангелите, които отнасяли душите на праведните в Рая и те са рисувани с крила на птица. Това вероятно е продиктувано от инстинктивния страх от неизвестното, от нощта, от странния външен вид и потаен живот на прилепите.

Да научим повече, като се забавляваме в тъмното.
Нощувка в с. Нисово.

Ден 3. След закуска се отправяме към село Беляново известно с това, че там се намира най-дългият въжен мост в Северна България. Това е мястото, на което се качваме в каяците за да прекосим каньон на р. Янтра с извисяващи се 30-метрови скали. За около 3 часа стигаме до крайната точка на маршрута, като ще сме гребали 1 км по р. Дунав. След този своеобразен тиймбилдинг се връщаме към София. Планираме да сме пред стадион „Васил Левски“ към 19 ч.

Цена: 140 лв на човек при настаняване за две нощувки, двойна или тройна стая с вкл. закуска.
Доплащането за единична стая е 40 лв.
Цена за деца до 14 години: 80 лв.

NOTA BENE: Каякингът не е подходящ за деца и юноши под 18 годишна възраст.

* В цената е включено дарение от 5 лв за клуб С.К.О.Р.Е.Ц. и Сдружение за дива природа „БАЛКАНИ“.

Цената вкл.:
– Транспорт с лицензиран бус;
– Медицинска застраховка с лимит 2 000 лв;
– Гид-орнитолог д-р Атанас Грозданов – главен асистент в катедра Зоология и антропология към Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“
– Зоолог за Нощта на прилепите, който се занимава се с изследване на прилепите в Северна България.
– Местен екскурзовод за района на с. Кошов;
– Пускане с каяка по р. Янтра и р. Дунав за около 3 часа (вкл. каяк, инструктор, обезопасителна жилетка;
– Настаняване в двойни, тройни стаи в хотел Черният щъркел в с. Нисово;
– Дарение от 5 лв за дейностите на двете организации посочени по-горе в обявата.

Цената не вкл.:
– Изхранване освен закуските.
– Други лични разходи;

Имайте предвид
– Екскурзията ще се състои при минимум 30 записани пълноплащащи участника.

– Програмата може да претърпи промени от независещи от туроператора причини.

– Записванията се приемат само в писмен вид на info@pytuvane.com. Необходимо е да изпратите мейл с Вашите три имена на  кирилица, ЕГН и номер на личната карта (тази информация е необходима за застраховката). Всяка направена резервация трябва да бъде заплатена до 3 работни след като е направена. Законът за туризма ни задължава да сключим договор за пътуването. Договорът може да бъде подписан в офиса на фирмата или да бъде изпратен по е-майл за да бъда подписан и сканирано копие да бъде върнато на ел. пощата на фирмата.

– Плащането за екскурзията може да извърши по банков път (ще Ви изпратим ел. фактура с банковата сметка на фирмата) или в брой в офиса на Травентурия. Офисът се намира в гр. София, жк Лозенец, ул. „Горски пътник“ 54 (в близост до бившия хотел Кемпински и метростанция Джеймс Баучер).

Анулации: В случай на направен писмен отказ от пътуването, туроператорът удържа следните неустойки:
– до 8 дни преди дата на пътуването – няма неустойки;
от 7 до 4 дни преди датата на пътуването – 60% от общата стойност на пакета;
– по-малко от 3 дни преди пътуването – 100 % от общата стойност на пакета.
За контакт: info@pytuvane.com, 02/4890885

Сподели.

Остави коментар